Je kat heeft het warm

Poezen laten het misschien minder snel merken dan bvb. honden maar ook katten kunnen oververhitten. Natuurlijk probeer je al om te zorgen voor een koel en schaduwrijk plaatsje in huis waar je kat kan schuilen voor de zon.  Daarnaast voorzie je regelmatig vers water op verschillende plaatsen in huis: katten wisselen al eens graag van dranklocatie 🙂

Wat kan je nog doen om je kat te helpen?

Vochtig washandje

Maak een washandje of doekje vochtig en aai je kat over het lichaam met het washandje. Vergeet de oortjes niet! De kussentjes van de poten even vochtig maken kan ook al een tijdje verkoeling brengen. Sommige poezen vinden dit heel erg aangenaam, andere moeten helemaal niks hebben van water op de vacht. Overdrijf niet met het natmaken en zorg er ook voor dat het water eerder lauw dan ijskoud is: anders kan het verschil in temperatuur onaangenaam zijn voor de kat.

Maak een koeldeken

Rol een koelelement in een dikke handdoek en leg het in de buurt van het favorietje rustplaatsje van je kat. Afhankelijk van de hitte zal je huisdier in de buurt of tegen de frisse handdoek gaan liggen. Pas op met koelelementen uit plastic met gel: als je kat al eens graag klauwt is dit misschien geen goed idee!

Dweil je vloer enkele keren per dag

Je kan jezelf in het zweet werken om je kat verfrissing te bezorgen: dweil je vloer met koud water, of alvast de plaats waar je kat vaak ligt of zit. Het is geen langdurig helpend middeltje, maar het kan voor een aangename verkoeling zorgen. Natuurlijk kan je ook een ventilator op de vloer zetten in de richting van het geliefkoosde plaatsje van je kat, maar sommige poezen zijn geen fan van de felle wind. Heb je zelf nog suggesties of tips? Je mag ze altijd doormailen!